Weerter wijk Moesel krijgt pas volgend jaar duidelijkheid over voorzieningen

Print
Weerter wijk Moesel krijgt pas volgend jaar duidelijkheid over voorzieningen

Bewoners van Moesel in Weert kregen enkele maanden geleden nog van wethouder Tessa Geelen te horen dat er voor de zomer scenario’s voor de voorzieningen in hun wijk zouden zijn. Afbeelding: archief Fotografie Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het duurt zeker nog tot begin volgend jaar eer de inwoners van de Weerter wijk Moesel duidelijkheid krijgen over de toekomst van hun voorzieningen.

De gemeente Weert heeft een marsroute opgesteld voor de plannenmakerij voor de voorzieningen. Daaruit blijkt dat er pas midden volgend jaar gestart zou kunnen worden met het uitvoeren van een plan.

De tussentijd zou nodig zijn voor onder meer onderzoek, het inwinnen van informatie, gesprekken met de belangengroepen, het formuleren van eisen die aan de (nieuwe) voorzieningen worden gesteld en het maken van de mogelijke scenario’s. Uiteindelijk zouden dan de gemeenteraad in het eerste kwartaal een keuze moeten maken uit die scenario’s.

In eerste instantie was het de bedoeling dat de gemeente rond de zomer met de scenario’s op de proppen zou komen. Maar doordat de raad van tevoren kaders vast wilde stellen en omdat die planning te ‘ambitieus’ was, wordt een definitieve keuze pas volgend jaar verwacht, aldus de gemeente.

Alle opties

De gemeente wil nu alle opties onder de loep nemen. Daarbij worden de volgende gebouwen en locaties betrokken: het Microhalcomplex, de parochiekerk De Verrezen Christus, de locatie waar basisschool Zevensprong heeft gestaan, buurthuis Moesel, het Kennis- en Expertisecentrum, de Brede School Moesel, het Keenter Hart, het clublokaal van de Batavierentreffers in Graswinkel en diverse sportkantines.

Het nieuwe onderzoek werd nodig, nadat het plan om de Microbar, zaal De Stegel en sportzaal Microhal op te knappen en commercieel te exploiteren in de prullenbak belandde. Het plan zou financieel en juridisch niet haalbaar zijn. Brouwer Grolsch heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de huuropzegging van Microbar en De Stegel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen