Apple kondigt prijzige nieuwe AirPods aan met betere accu en Siri-functionaliteit

Print
Apple kondigt prijzige nieuwe AirPods aan met betere accu en Siri-functionaliteit

De vernieuwde AirPods Afbeelding: Apple

Apple heeft woensdag de tweede versie van de razend populaire AirPods aangekondigd. De batterij van de oordoppen gaat twee keer zo lang mee, hebben een Siri-functie en zijn te gebruiken in een draadloos oplaadbaar hoesje. Aan de looks verandert er niets.

Het is een drukke week voor Apple-fanaten: maandag kwam het bedrijf met een nieuwe iPad Mini en iPad Air en vandaag heeft de technologiereus zijn nieuwe AirPods aangekondigd. Deze tweede generatie brengt enkele interessante nieuwigheden met zich mee. In eerste instantie worden de draadloze oortjes geleverd met de nieuwe, door Apple ontwikkelde H1-chip.

Die laatste moet ervoor zorgen dat de AirPods een snellere en meer stabiele draadloze verbinding zullen maken met je apparaten. Zo zouden de oortjes tot tweemaal sneller verbinding maken wanneer je wisselt tussen twee apparaten en tot anderhalve keer zo snel verbinding maken voor telefoongesprekken. Verder zullen de gamers onder ons blij zijn te horen dat deze tweede generatie tot 30% lagere vertraging heeft tijdens het gamen en ten slotte zorgt de chip voor een betere batterijduur, dus je kunt nu een extra uurtje bellen.

Siri

Om het gebruik van Apple’s stemassistent Siri eenvoudiger te maken, maakt deze tweede generatie AirPods het mogelijk om de digitale butler handsfree op te roepen. Ten slotte is er ook een optionele draadloze oplaadcase bijgekomen. Deze biedt net als de gewone oplaadcase maximaal 24 uur luistertijd, en kan opgeladen worden met een Qi-lader (draadloze magnetisch plaatje om je telefoon op te laden).

De nieuwe AirPods kunnen per direct besteld worden via Apple’s site. Voor 179 euro krijg je de AirPods met gewone oplaadcase, terwijl de versie met draadloze oplaadcase 229 euro zal kosten. Wil je die draadloze oplaadcase toch achteraf nog kopen, dan kan dat voor 89 euro.