Zes jaar cel geëist voor overval en poging tot doodslag in Heerlen

Print
Zes jaar cel geëist voor overval en poging tot doodslag in Heerlen

Afbeelding: iStock

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heerlen / Hoensbroek -

Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel geëist tegen Roel E. (42) uit Roermond en de Pool Rafal T. (34). Het duo wordt verdacht van een woningoverval en poging tot gekwalificeerde doodslag in Heerlen.

Volgens justitie zijn de slachtoffers - een man (49) en een vrouw (41) - in hun huis beroofd, geslagen met een ploertendoder, geschopt en naar de keel gegrepen.

Nachtelijk bezoek

Het incident gebeurde in de nacht van 3 op 4 mei vorig jaar. De verdachten reden samen met een derde persoon vanuit Roermond naar het huis aan de Stadhouderstraat in Heerlen. Dit op initiatief van E., die geld ging halen dat hij naar eigen zeggen te goed had. Volgens E. kreeg hij nog ruim 1000 euro vanwege geleverde dozen lingerie en T-shirts. Justitie denkt dat het gaat om drugsgeld. Voor zijn eigen veiligheid - hij zou via berichten en bij een eerder bezoek zijn bedreigd - zou hij ervoor hebben gekozen om niet alleen gaan.

Vechtpartij

Nadat het drietal rond 2.00 uur de woning binnentrad ging het snel mis. Volgens de slachtoffers stormden de daders naar binnen en gebruikten zij meteen fors geweld met vuisten en de ploertendoder. Volgens de verdachten werden ze door de vrouw binnengelaten en begon de man des huizes direct met een ploertendoder te slaan, waarna de boel escaleerde.

Uiteindelijk vertrok het drietal met onder meer een tv, laptops en een portemonnee. Toen de politie ter plekke kwam, was de ravage enorm. Het stel, maar ook het trottoir, spullen en de muur van de woonkamer zaten onder het bloed.

Arrestatie

Diezelfde nacht werd Roel E., die eerder zelf een relatie met het vrouwelijke slachtoffer had, aangehouden. In zijn auto lagen naast gestolen goederen ook de ploertendoder, een stroomstootwapen, luchtbuks en amfetamine. Volgens E. hadden hij en T. de wapens niet bij zich en moeten deze door de derde persoon zijn meegenomen uit de woning. De drugs en goederen had hij zelf gestolen ter compensatie voor de schuld.

Na een DNA-match werd op 11 september T. aangehouden. Over wie de derde persoon is, willen beide mannen niks zeggen.

Vrijspraak

Waar justitie inzet op poging tot gekwalificeerde doodslag, gaan de advocaten voor vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging. Volgens hen handelden de mannen uit noodweer. Over twee weken doet de rechtbank in Maastricht uitspraak.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje