Lege gymzaal Boshoven wordt verbouwd tot klein wooncomplex

Print
Lege gymzaal Boshoven wordt verbouwd tot klein wooncomplex

De lege gymzaal in Boshoven als kleinschalig wooncomplex. Afbeelding: Cees Metz in opdracht van Aanemersbedrijf Haex

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De voormalige gymzaal aan de Burcht in de Weerter wijk Boshoven wordt omgebouwd tot zeven wooneenheden voor jongeren en ouderen. Het gebouw krijgt een moderne uitstraling.

De omvang van het gebouw wordt iets groter vanwege het plaatsen van bergingen voor de bewoners. Om het bouwplan te mogen realiseren, moet initiatiefnemer Vereijken Vastgoed een deel van het naastgelegen parkeerterrein kopen om in parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners te voorzien. De gemeente wil in overleg met omwonenden een deel van de parkeerplaatsen schrappen om extra groen te kunnen realiseren.