‘Ongelukken geen aanleiding tot nemen van maatregelen’

Print
‘Ongelukken geen aanleiding tot nemen van maatregelen’

Bij en op de rotonde Oranjelaan-Bredeweg hebben de afgelopen maanden meerdere aanrijdingen plaatsgevonden. Afbeelding: John Peters

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Voor de derde keer in een half jaar tijd vond dinsdag op de rotonde Oranjelaan - Bredeweg een aanrijding plaats. Elders op de Oranjelaan was het dit jaar ook al twee keer raak. Maatregelen nemen is er volgens de gemeente niet aan de orde.

Een scooterrijder was dinsdagochtend het slachtoffer van een aanrijding met een personenauto op de rotonde Bredeweg/Oranjelaan. Een traumahelikopter moest worden opgeroepen. Inzet van de heli vanwege een ongeluk terwijl het ziekenhuis dichtbij ligt, vond de afgelopen maanden vaker plaats. Ongewoon is dat niet.

Trauma-arts

„Alles wat aan hulpverlening gebeurt buiten het terrein van het ziekenhuis is de verantwoordelijkheid van de ambulancevoorziening Limburg-Noord”, zo laat een woordvoerster van het ziekenhuis weten. „Zij bepalen de eventuele inzet van een traumaheli.” De ambulancevoorziening bevestigt dit. „In de helikopter zit een trauma-arts. Die kan beslissen dat de toestand van een patiënt zo ernstig is dat hij met de helikopter naar een gespecialiseerd ziekenhuis moet. Die kan ook ingrijpende handelingen in het veld verrichten. De afstand tot het ziekenhuis is niet van belang, het gaat om de toestand van de patiënt en wat voor hem het beste is.”

Verkeerssituatie

Hoewel in relatief korte tijd verschillende aanrijdingen met fietsers en scooters plaatsvonden op de Oranjelaan, in de buurt van het ziekenhuis, is dat voor de gemeente geen aanleiding om maatregelen te nemen. „De gemeente monitort door het jaar heen de verkeersveiligheid in de stad. Op dit moment hebben wij nog geen aanwijzingen, ook niet op basis van eerdere meldingen en klachten, dat de betreffende verkeerssituatie qua veiligheid afwijkt van andere, vergelijkbare situaties.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje