Video: Burgemeester Peel en Maas positief over opkomst

Print

Video: De Limburger

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas was woensdagochtend positief verrast over de eerste cijfers over de opkomst voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen in haar gemeente.

De burgemeester ging woensdagochtend alle 21 stembureaus in de gemeente langs. „Wat ik terughoor is dat het goed doorloopt en dat iedereen goed de weg naar het stembureau vindt”, zei de burgemeester.

Het gemiddelde opkomstpercentage lag in de gemeente om 10.00 uur rond de acht procent, terwijl dat landelijk op zo’n zeven procent lag. „We hopen in ieder geval dat we hoger uitkomen dan de vorige keer. Ik vind dat we wel boven de vijftig procent moeten uitkomen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen