Skice: Uitbreiding van Cwartier Weert met Cwartier next door

Print
Skice: Uitbreiding van Cwartier Weert met Cwartier next door

Cwartier in Weert zit nagenoeg vol met kleine, vernieuwende bedrijven. Afbeelding: archief John Peters -

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

John Jacobs en Brian Voesten willen hun bedrijvencentrum Cwartier in Weert uitbreiden. Daarbij hebben ze de ruimten van de voormalige ouderensoos De Roos op het oog.

Die ruimten liggen aan de overzijde van het huidige Cwartier aan de Beekstraat. Het voormalig stadhuis van Weert waarin Cwartier gevestigd is, is bijna geheel verhuurd aan met name kleine, vernieuwende bedrijfjes. De uitbreiding zou Cwartier next door gaan heten.

Winkelcentrum Muntpassage wordt momenteel verbouwd. Op de eerste etage van het complex waren De Roos en het Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunst (RICK) gevestigd. Beide zijn weg. Verder zit er nog een concertzaaltje in het complex.

De gemeente wil die ruimten verkopen om er kleine woningen in te laten bouwen. De procedure daarvoor gaat midden dit jaar van start.

Jacobs en Voesten verwachten dat de etage in de huidige staat bij verkoop een stuk minder dan de boekwaarde op zal brengen. Ze willen de etage graag met hun bedrijf Skice gaan herontwikkelen. De gemeente zou dan eigenaar blijven.

Het deel waar RICK zat zou dan door Wonen-Limburg omgebouwd kunnen worden voor kleine studio’s voor begeleid of zelfstandig wonen. Wonen-Limburg bevestigt dat daarover gesprekken met Skice gevoerd worden.

Bij de concertzaal zouden Jacobs en Voesten samen willen werken met Louk Reintjes, die al eerder interesse heeft getoond in de exploitatie daarvan. In de zaal zouden uitvoeringen, symposia en presentaties gehouden kunnen worden.

In het Roos-gedeelte zouden flexplekken en kleine kantoorruimtes kunnen komen. De foyer van de concertzaal zou voor verschillende doeleinden gaan dienen.

De gemeente wil alleen direct naar de initiatiefnemers reageren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen