Roermond zegt New York Pizza-filiaal de wacht aan

Print
Roermond zegt New York Pizza-filiaal de wacht aan

Maarten Kaasenbrood, tweede van links, heeft van de gemeente Roermond te horen gekregen dat hij zijn activiteiten moet staken. Afbeelding: John Peters

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Het filiaal van New York Pizza in Roermond dat onlangs opende zonder de vereiste vergunning, moet voor maandag stoppen met zijn activiteiten. Dat heeft de gemeente Roermond per brief aan de exploitant laten weten.

Het Roermondse filiaal van de pizzaketen ging begin maart open, wetende dat de vereiste vergunning ontbrak. In eerste instantie werd die wel verleend, maar trok de gemeente die weer in naar aanleiding van een Raad van State-uitspraak elders in het land. De RvS oordeelde dat de pizzatent als horeca moet worden aangemerkt. Dat kan op de bewuste locatie niet en die mogelijkheid wil de gemeente ook niet creëren. Dit omdat een afhaalrestaurant vanwege de verkeerssituatie niet wenselijk is en na bezwaren van omwonenden.

Onduidelijk

Uitbater Maarten Kaasenbrood opende de zaak toch. Hij had er inmiddels zoveel geld in geïnvesteerd dat dicht blijven geen optie was. Ook wilde hij omwonenden laten zien dat van overlast geen sprake zou zijn. Daarvoor besloot hij onder meer om pizza’s alleen maar te bezorgen en geen afhaalmogelijkheid te bieden. De ‘vooraankondiging last onder dwangsom’ van de gemeente komt niet onverwacht, maar onduidelijk is hoe het nu verder gaat. „De juridische afdeling van het hoofdkantoor buigt zich erover en tot die tijd kan ik er weinig over zeggen.”

Lees ook:Roermondse pizzazaak: ‘We mogen niet open, maar we gaan het toch doen’

Pandeigenaar

Pandeigenaar Han Pasch kreeg een soortgelijk brief. Hij verbaast zich over de gang van zaken. „Ik ben niet eerder bij de vergunningverlening betrokken geweest, dus deze brief verrast mij. Daar komt bij dat toen enkele jaren geleden een ondernemer in hetzelfde pand het starten van een broodjeszaak overwoog, het college positief reageerde en horeca geen probleem was. Ik wil van de gemeente meer uitleg.”

Reactie

De gemeente laat weten dat het exploiteren van een New York Pizza ter plaatse in strijd is met het bestemmingsplan. Ook is reclame aangebracht die niet is vergund. Als geen gehoor wordt gegeven aan de brief kan een dwangsom worden opgelegd. Wel kunnen betrokkenen nog een bezwaar indienen.

De vraag waarom het college in 2015 wel positief stond tegenover de broodjeszaak wordt niet beantwoord. Het enige dat de gemeente daar over zegt is dat het ‘destijds niet tot een aanvraag van een vergunning is gekomen en er geen eindbeoordeling heeft plaatsgevonden’.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje