Video: Van der Poel naar ziekenhuis na ernstige valpartij

Print
Video: Van der Poel naar ziekenhuis na ernstige valpartij

Afbeelding: Eurosport

Mathieu van der Poel lijkt nu al een punt door het voorseizoen te kunnen zetten. De alleskunner op de fiets kwam woensdag in de finale van Nokere Koerse zwaar ten val en werd met een ambulance afgevoerd.

De sprint op de kasseien werd daarna verrassend gewonnen door Cees Bol. De 23-jarige Nederlander bezorgde zijn ploeg Sunweb de eerste winst van het seizoen. Achter Bol sprintte de Duitser Pascal Ackermann naar plek 2. Jasper Philipsen uit België werd derde. Fabio Jakobsen, de winnaar van vorig jaar, liet Nokere Koerse dit keer aan zich voorbijgaan.

Mathieu van der Poel was een paar honderd meter voor de finish een van de slachtoffers van een massale valpartij. Sunweb-renner Max Walscheid liet zich midden in het peloton terugzakken nadat hij de sprint aantrok voor Bol. Hij werd daarbij over het hoofd gezien met een enorme crash tot gevolg.

Op brancard

Van der Poel lag minutenlang met zijn arm voor het gezicht op de kasseien. Het medische personeel legde de ongelukkige kopman van Corendon-Circus op een brancard waarna hij door een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.

Woensdagavond werd bekend dat Van der Poel aan zijn zware valpartij in Nokere Koerse geen zware blessures heeft overgehouden. Zijn ploeg Corendon-Circus liet een uur na de tumultueuze finale weten dat hij niets gebroken heeft en dat hij normaal gesproken zijn beoogde programma in het voorjaar kan vervolgen.

Lelijke val

,,Nokere Koerse liep voor ons team helemaal mis in de finale'', meldde de ploegleiding. ,,Een lelijke val voor Mathieu van der Poel in de laatste honderden meters, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu van der Poel zijn wegprogramma afwerken zoals gepland.''

Volgens Sporza had Van der Poel het ziekenhuis na een half uurtje alweer verlaten. Daar was hij per ambulancebusje naar toe gebracht nadat hij eerst op een brancard was gelegd. De Nederlandse kampioen lag daarvoor minutenlang op het wegdek en leek er ernstig aan toe. De vrees voor zwaar letsel bleek later ongegrond. Van der Poel kan zondag wellicht alweer aan de start verschijnen bij de GP Denain.