Houten

Hornbach bouwt omzet verder uit

Print
Hornbach bouwt omzet verder uit

Afbeelding: ANP

De bouwmarkten en tuincentra van Hornbach hebben in het afgelopen jaar wederom meer omzet gedraaid.

De verkopen van de Duitse doe-het-zelfketen stegen in het gebroken boekjaar van maart vorig jaar tot maart dit jaar met ruim 5 procent tot 4,4 miljard euro. Een jaar eerder werd al de mijlpaal van 4 miljard euro voor het eerst doorbroken.

In Nederland ging de omzet voor het vierde jaar op rij met dubbele cijfers omhoog. In Nederland heeft Hornbach inmiddels veertien vestigingen na de opening van een nieuwe zaak in Zwolle vorig jaar en dit jaar wil het bedrijf een nieuwe locatie openen in Duiven. Op de planning staan ook nieuwe locaties in Almelo, Apeldoorn, Enschede, Nijmegen en Rotterdam. Hornbach heeft de ambitie om te groeien naar 20 tot 25 vestigingen in Nederland.

In totaal telt Hornbach 158 bouwmarkten en tuinwinkels in negen Europese landen, waarvan 97 in thuismarkt Duitsland. Het ruim 140 jaar oude beursgenoteerde familiebedrijf is ook actief met groothandel in bouwmaterialen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen