Vergunning voor twee keer per jaar motorcross in bos Meijel

Print
Vergunning voor twee keer per jaar motorcross in bos Meijel

Twee keer per jaar wordt in Meijel een motorcross gehouden. Afbeelding: Gé Hirdes

Meijel -

Er lijkt een einde te komen aan de jarenlange discussie over de motorcross in het Simonshoeksebos in Meijel. De gemeente geeft een omgevingsvergunning voor vijf jaar voor twee grote wedstrijden per jaar en gaat het bestemmingsplan aanpassen.

Enkele bewoners van het naburige recreatiepark Stille Wille en de Steenhoven ageren al lang tegen de illegale crossbaan en het clubgebouw van Motorcrossclub Meijel. Zij eisten al eerder handhaving. De gemeente Peel en Maas besloot te blijven gedogen tot dit jaar. Eind 2017 al gaf de gemeenteraad opdracht de kansen voor legalisatie van het crossen in de bossen te onderzoeken.

Geen belemmeringen

Een extern adviesbureau komt na onderzoek tot de conclusie gekomen dat er geen belemmeringen zijn. Op basis van de gemeentelijke ‘kruimelgevallenregeling’ kan medewerking worden verleend aan gebruik van bouwwerken of grond. Er zijn geen negatieve gevolgen voor de natuur, is uit diverse onderzoeken gebleken. En de uitstoot van stikstof leidt niet tot een ‘overbelasting’ van de Groote Peel. Twee bungalows op Stille Wille hebben tijdens de crossweekeinden te maken met te veel geluidsoverlast. Maar het lawaai van de motoren valt wel binnen de uitzonderingsnorm die het evenementenbeleid biedt, stelt het adviesbureau.

Bezwaar mogelijk

Peel en Maas heeft diverse overleggen gehad met de provincie over de onderzoeken. Daardoor is volgens de gemeente het houden van dergelijke evenementen nog niet geregeld in een bestemmingsplan. Die procedure wordt nu gestart. De al jaren klagende bewoners van Stille Wille hebben om een verhelderend gesprek gevraagd over de onderzoeken. Tegen de omgevingsvergunning kan bezwaar worden gemaakt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje