Bemiddelaars in conflict Ondernemingsraad-NLW

Print
Bemiddelaars in conflict Ondernemingsraad-NLW

Directeur Peter Fleuren van de NLW Groep en de Ondernemingsraad gaan met elkaar praten onder leiding van twee bemiddelaars. Afbeelding: : Gé Hirdes

Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden -

Twee bemiddelaars moeten een einde maken aan het hoogoplopende conflict tussen de directie van de NLW Groep en de Ondernemingsraad.

Dat heeft voorzitter Anne Thielen van het bestuur van de sociale werkplaats laten weten aan de raden van de gemeenten waar de NLW voor werkt: Venray, Horst aan de Maas en Peel en Maas. Thielen, in het dagelijkse leven wethouder in Venray, zegt dat er „intensieve gesprekken” zijn gevoerd met raad en directie. Het resultaat is dat er twee bemiddelaars worden benoemd die de strijdende partijen tot elkaar moeten brengen en ervoor moeten zorgen dat de conflicten de wereld uit worden geholpen. De gemeenteraden krijgen niet te horen hoe het inhoudelijk gaat met de bemiddeling. De raadsleden krijgen alleen te horen hoe het proces verloopt. De directie en raad hebben, aldus Thielen, gevraagd om beperkte communicatie met de buitenwacht.

Overhoop

De raad en directeur Peter Fleuren liggen sinds april vorig jaar met elkaar overhoop. De raad klaagt erover dat er voor een kwart van de duizend medewerkers geen werk is. Voorts is er ruzie over de geheimhoudingsverklaring voor medewerkers, over een klokkenluidersregeling, over de toegang van de directie tot het vertrouwelijke e-mailverkeer tussen ondernemingsraadsleden onderling, en over bureaucratie. Verder is er strijd over de betaling van juridische steun aan de Ondernemingsraad door de directie. De Ondernemingsraad dreigde met de gang naar de kantonrechter om zijn zin te krijgen.