Oud-prins Susteren zwaargewond na verkeersongeval

Print
Oud-prins Susteren zwaargewond na verkeersongeval

Bij een ernstig verkeersongeval in Duitsland raakte een 25-jarige inwoner van Susteren zwaargewond. Afbeelding: DPA

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven -

Karnavalsvereniging De Graasbörgers uit Susteren heeft een benefietmiddag van komende zondag afgelast na een ernstig verkeersongeval in Duitsland waarbij een oud-prins van de vereniging woensdagmorgen levensgevaarlijk gewond raakte.

De Susterenaar reed met zijn vrachtwagen op de A42 bij Kamp Lintfort, net over de grens bij Arcen, toen het verkeer voor hem plotseling afremde. Volgens de politie merkte de chauffeur de file te laat op waardoor hij zijn Belgische voorganger niet meer kon ontwijken. Een traumahelikopter werd opgeroepen om de 25-jarige Limburger naar het ziekenhuis in Duisburg te vervoeren.

Coma

Voorzitter Herman Schmitz van De Graasbörgers hoorde woensdagmiddag al de eerste geruchten. Een paar uur later kreeg hij de bevestiging dat het ging om de oud-prins van 2018 van zijn vereniging. „Zoiets komt hard binnen. Ik heb begrepen dat hij kunstmatig in coma wordt gehouden”, zegt Schmitz.

Benefiet afgelast

De vereniging besloot direct de benefietmiddag van komende zondag te annuleren. „Er zou geld ingezameld worden voor de strijd tegen taaislijmziekte, waar onze jeugdprins van 2018 aan lijdt. In overleg met hem is besloten de dag niet door te laten gaan. Prins en jeugdprins zijn dikke maatjes, ze trokken altijd veel met elkaar op.”