Oud-gemeentesecretaris Leudal ontkent betrokkenheid bij fraude echtgenoot

Print
Oud-gemeentesecretaris Leudal ontkent betrokkenheid bij fraude echtgenoot

De woning van het paar in Echt werd in 2017 doorzocht. Afbeelding: Peter Schols

Haler / Hunsel / Neeritter / Kelpen-Oler / Haelen / Buggenum / Baexem / Grathem / Ell / Ittervoort / Nunhem / Horn / Neer / Roggel / Heibloem / Heythuysen -

Oud-gemeentesecretaris van de gemeente Leudal Diana Noppers ontkende donderdagochtend in de rechtbank in Den Bosch enige kennis te hebben gehad van de fraude die haar toenmalige echtgenoot pleegde bij de gemeente Helmond.

Pieter H., die hoofd Interne Dienst was bij de gemeente Helmond, benadeelde in de periode 2014-2016 zijn werkgever voor circa vier ton door voor privégebruik spullen te bestellen maar de rekening daarvoor door de gemeente Helmond te laten betalen. Hij deed dat door facturen te vervalsen, maar ook door facturen te laten sturen naar een vaste leverancier van de gemeente die vervolgens de rekening naar het gemeentehuis doorstuurde. Daarbij dicteerde H. in sommige gevallen wat er op de bon moest komen te staan zodat de uitgave niet op zou vallen, zo bleek donderdagochtend in de rechtbank.

Auto’s

Bij de spullen ging het onder meer om de aanschaf van auto’s, elektronica, witgoed, kleding en werk aan de tuin. Noppers wordt verweten zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen en opzetheling. Ze ontkent echter ten stelligste wetenschap te hebben gehad dat haar toenmalige echtgenoot de spullen op een frauduleuze manier financierde.

Lees ook: ‘Ambtenaar stal 2,9 miljoen euro van gemeente Helmond’

Na een melding van een leverancier kwam de fraude aan het licht. Daarop volgden invallen bij de woning van het paar in Echt en in Kasteel Eyckholt in Roosteren, waar H. eigenaar van was.

De behandeling van de zaak duurt twee dagen. Wanneer het Openbaar Ministerie met een eis komt tegen Noppers en H. is nog niet bekend.

Lees ook: Ontslagen gemeentesecretaris Leudal aan de slag in Weert