Achtste editie van Bloesem2daagse Vilt

Print
Achtste editie van Bloesem2daagse Vilt

Tijdens de Bloesem2daagse zijn mooie vergezichten te zien. Afbeelding: Wandelvereniging Vilt

Vilt -

Wandelvereniging Vilt houdt zaterdag 27 en zondag 28 april voor de achtste keer een wandelweekend door de Zuid-Limburgse bloesemwereld.

Sinds 2016 is het evenement omgedoopt tot de Bloesem2daagse met elke dag vijf afstanden en sinds 2017 is er een speciale ontdekkingstocht voor de jeugd onder de naam ‘Boem-tocht’. Op beide dagen is het lopen van een dagtocht mogelijk: de bloesemzaterdag en/of de bloesemzondag.

De routes bieden mooie doorkijkjes en prachtige vergezichten, voeren langs bloeiende hoog- en laagstamboomgaarden. Onderweg kunnen de wandelaars gebruikmaken van ondersteunende faciliteiten zoals EHBO-verzorging en catering.

De 8 kilometer routes zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en jeugdige wandelaars: op zondag is er de Boem-tocht, een ontdekkingstocht met vele verrassingen en activiteiten. Ook op zondag zijn er op de route op diverse punten educatieve elementen ingericht, zoals demonstraties van oude ambachten. Daarnaast zijn er diverse oud-Hollandse spellen.

Voor alle afstanden kan er gestart worden vanaf 7.00 uur. Voor de 8 kilometer kan men vanaf 9.00 uur starten. De start vindt dit jaar plaats vanaf de Fanfarezaal St-Gertrudis in Sint Geertruid, Dorpstraat 29. Daar is voldoende gratis ruimte om te parkeren. Alle informatie over parcours en inschrijving is te vinden op de website www.wandelverenigingvilt.nl . Voor telefonische informatie kan men terecht op telefoonnummer 06 54626946.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →