Vesperviering op ‘roze’ zondag in Sint Servaasbasiliek

Print
Vesperviering op ‘roze’ zondag in Sint Servaasbasiliek

Afbeelding: ING Image

Maastricht / Itteren -

In de dagkapel van de Sint Servaasbasiliek, gelegen aan het Keizer Karelplein wordt zondag 31 maart vanaf 17.00 uur een roze vesperviering gehouden. De viering wordt georganiseerd door de werkgroep Building a Bridge.

De vierde zondag van de veertigdagentijd, Laetare, is in de katholieke kerk roze: met halfvasten schijnt door het paars van het vasten het witte licht van Pasen, als in een zwakke regenboog.

„Die symboliek spreekt ons erg aan,” aldus Ronald Pellemans, lid van Building a Bridge. „Wij geloven dat in de ogen van God ieder mens gelijk is en dat hij een onvoorwaardelijke liefde heeft voor ieder die in hem gelooft. Langzaam breekt ook voor lhbti’ers het licht door als een nieuwe lente in de kerk. Gezamenlijk willen wij daar gestalte aan geven. Wij nodigen iedereen van harte uit om het doorbreken van dat vriendelijk licht samen met ons in een vesperdienst te vieren.”

Gekozen is voor de vorm van de vespers, het traditionele avondgebed in de Katholieke Kerk. De groep wil daarmee uitdrukken, midden in die Kerk te willen staan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →