Festival El Cine en español richt focus op de Spaanstalige cinema

Print
Festival El Cine en español richt focus op de Spaanstalige cinema

‘filmstill: Pájaros de verano’,

Maastricht / Itteren -

El Cine en español is de titel van een filmfestival dat van woensdag 27 tot en met 31 maart wordt gehouden in Lumière Cinema Maastricht.

Het festival laat filmliefhebbers kennismaken met de veelzijdigheid van de Spaanstalige cinema uit Latijns-Amerika en Spanje. Lang niet alle Spaanse en Latijns-Amerikaanse films dringen door tot de Nederlandse bioscopen. Regisseurs als Guillermo del Toro (The shape of water), Alejandro Amenábar (Mar Adentro) en Pedro Almodóvar (Hable con Ella) zijn ook hier bekende namen, maar er zijn nog veel meer Spaanse en Latijns-Amerikaanse regisseurs die de moeite waard zijn. El Cine en español laat de bezoekers kennismaken met hun films.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met vereniging Círculo Cervantes. De Círculo Cervantes in Maastricht is een vereniging van liefhebbers van de taal, cultuur en geschiedenis van Spanje en Spaans-Amerika. Rond deze onderwerpen organiseert de vereniging regelmatig allerlei activiteiten.

Het volledige programma van dit festival en gegevens over kaartverkoop zijn te vinden op de website van Lumière Cinema Maastricht. Lumière Cinema Maastricht, Bassin 88, telefoonnummer 043-3214080 info@lumiere.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje