Wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz

Print
Wetenschappelijke herdenkingsreis naar Auschwitz

Afbeelding: ING Image

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Annelies en Herman van Rens begeleiden van 7 tot en met 13 september voor de achtste keer een wetenschappelijke herdenkingsreis naar Polen, waarin de gang van de Limburgse slachtoffers fungeert als leidraad.

Op 28 augustus 1942 vertrok uit Westerbork een trein richting Auschwitz. Aan boord waren honderden Joden uit Limburg. De mannen onder hen werden onderweg, in het stadje Cosel, hardhandig gescheiden van hun gezinnen. Zij bezweken in dwangarbeiderskampen in Silezië. De vrouwen en kinderen werden op 30 augustus vergast in Auschwitz-Birkenau.

Voor deze reis zijn nog enkele plaatsten beschikbaar. Voor nadere informatie www.holocaustlimburg.nl of 046-4373358 en 06-27431239.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen