‘Wintertijd Heerlen heeft overkapping op ijsbaan nodig’

Print
‘Wintertijd Heerlen heeft overkapping op ijsbaan nodig’

De schaatsbaan van Wintertijd was een trekpleister, maar moest een paar keer worden gesloten wegens regen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

De schaatsbaan van Wintertijd Heerlen moet bij de aankomende editie in december van een overkapping voorzien worden. Zo is het evenement financieel minder afhankelijk van het weer.

Dat is één van de aanbevelingen die woensdagavond in een commissievergadering werden gedaan. Marc Weyts, voorzitter van de ondernemers in het Bongerdkwartier, hield daar een presentatie naar aanleiding van de evaluatie van Wintertijd.

Kwetsbaar

Daarin werd vooruitgeblikt op de aankomende editie. In 2018 had Wintertijd geluk met het weer, maar vanwege flinke regenval moest de ijsbaan toch een paar keer worden gesloten. Een overkapping van de schaatsbaan maakt het evenement minder kwetsbaar.

De schaats- en glijbaan leverden Wintertijd bijna 64.000 euro aan inkomsten op. Ook een deel van de Social Deal-actie met een arrangement van schaatsen met een hapje en drankje kan hierbij worden opgeteld. Deze bracht ruim 23.000 euro in het laatje. De totale inkomsten van Wintertijd bedroegen bijna 300.000 euro.

Aandachtspunten

Verder moeten bij de editie van 2019 de Raadhuisstraat, Geleenstraat, Oranje Nassaustraat en het Wilhelminaplein meer bij Wintertijd betrokken worden. Een ander aandachtspunt is de werkdruk op vrijwilligers en de organisatie. Die was tijdens de afgelopen editie te hoog. „Ook waren er geen crewmaaltijden geregeld, waardoor er voor de vrijwilligers niets te eten was”, zei Weyts.

De Heerlense politiek staat welwillend tegenover de aanbevelingen. Er was verbazing bij HartLeers en Partij Hoensbroeks Belang over het feit dat IBA Parkstad een aanvraag voor een bijdrage aan Wintertijd had afgewezen. IBA had een dag eerder in een presentatie voor de Heerlense gemeenteraad Wintertijd nog vermeld. Wethouder Peter van Zutphen (Centrumontwikkeling, SP) werd opgeroepen nog eens met IBA te gaan praten. Die zegde dat toe.

Deadline

Wanneer een besluit valt over de aankomende editie is nog niet bekend. Van Zutphen liet weten dat dit ‘heel snel’ komt. Wat organisator Remco Mattaar van RemcoM betreft is de deadline 1 mei, zodat hij een half jaar voorbereidingstijd heeft, aanzienlijk meer dan de tien weken van vorig jaar.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen