Message in a Bottle thema voor gezamenlijk concert

Print
Message in a Bottle thema voor gezamenlijk concert

Harmonie L’Union en Zanggroep Kazoo slaan opnieuw de handen in elkaar voor een themaconcert. Afbeelding: Harmonie L’Union

Heythuysen -

Harmonie L’Union en Zanggroep Kazoo slaan opnieuw de handen in elkaar voor het themaconcert Message in a Bottle dat op vrijdag 5 en zaterdag 6 april om 20.00 uur uitgevoerd wordt in De Bombardon Heythuysen.

De tiende editie van dit themaconcert wordt dit jaar in twee versies uitgevoerd. De normale uitvoering op zaterdagavond, met daarnaast een ‘luxe’ variant op vrijdag. Deze avond is tot stand gekomen samen met Rotary Leudal, maar is voor iedereen toegankelijk die naast mooie muziek ook wil genieten van prima wijnen.

Een brief in een fles. Als dit vroeger aanspoelde op het strand, betekende dat meestal niet veel goeds wat betreft de boodschap. Vaak betrof het een laatste bericht van een bemanning die in nood verkeerde op zee, voor het thuisfront. Ook werd flessenpost gebruikt voor onderzoek naar zeestromingen. Het doel daarmee was om efficiënte vaarroutes te vinden. In figuurlijke zin wordt de Engelse equivalent van flessenpost, message in a bottle, ook gebruikt als term voor berichten die niet geadresseerd zijn aan een specifieke ontvanger. Dit alles vormde voor beide muziekverenigingen het uitgangspunt bij het bedenken van een thema met daarbij passende muziek. Ze krijgen daarbij versterking van de solisten Pascal Pittie (tenor) en Rolf Prejean (piano).

Kaarten, op vrijdag € 35,- en op zaterdag € 15,-, zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen Spoormakers Interieur, Dorpstraat 51a en Coffee & Toffee, Kloosterstraat 5 in Heythuysen, of door een e-mail te sturen aan secretaris@harmonielunion.nl. Meer informatie op www.harmonielunion.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen