‘Meerssen startplaats BinckBank Tour’

Print
‘Meerssen startplaats BinckBank Tour’

Tom Dumoulin won de BinckBank Tour in 2017. Afbeelding: ANP

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Meersen wordt dit jaar zeer waarschijnlijk startplaats van een etappe in de BinckBank Tour. Volgens de organisatie is de overeenkomst zo goed als rond.

„We moeten alleen nog enkele kleine puntjes op de i zetten”, zegt organisator Rob Discart. „De start van de etappe is voorzien in het centrum van Meerssen.”

Nu Sittard zich vanwege bezuinigingen heeft teruggetrokken als start- en finishplaats zoekt de BinckBank Tour een nieuwe gemeente om een typische Limburgse heuvelrit te kunnen houden.

Waar de etappe finisht is nog onbekend. Discart: „We maken het volledige schema eind april bekend.” Meerssen staat vooral bekend als de plaats waar de Amstel Gold Race finishte (van 1966 tot en met 1990, met uitzondering van 1968) en waar het NK wielrennen negen keer achtereen (van 1990 tot en met 1998) werd gehouden.

De BinckBank Tour door Nederland en België wordt verreden van 12 tot en met 18 augustus. De eerste etappe is in Zeeuws-Vlaanderen. In 2017 won Tom Dumoulin de WorldTour-koers. Naast Meerssen doet de wedstrijd ook Venray, net als vorig jaar, aan.