Bijna 100 doden na bootramp op Tigris

Print
Bijna 100 doden na bootramp op Tigris

Foto ter illustratie. Afbeelding: EPA

Door een bootongeluk op de rivier de Tigris in Irak zijn bijna honderd mensen om het leven gekomen.

De boot sloeg om en zonk nadat deze was uitgevaren met naar schatting tweehonderd mensen die het Perzische nieuwjaar, Newroz, vierden. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen die niet konden zwemmen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er zeker 94 doden, onder wie 19 kinderen en 61 vrouwen. 55 Mensen werden gered, enkele tientallen opvarenden zijn nog vermist.

De boot was bij de stad Mosul onderweg naar een park waar families gaan picknicken onder meer ter gelegenheid van Newroz. Het was dit jaar voor het eerst dat de inwoners de jaarlijkse festiviteiten aan de oevers van de Tigris hervatten na de herovering van Mosul op terreurgroep Islamitische Staat.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend, maar er wordt rekening mee gehouden dat er te veel passagiers aan boord waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen