Voetbalclub Posterholt lijnrecht tegenover gemeente

Print
Voetbalclub Posterholt lijnrecht tegenover gemeente

Het sportpark in Posterholt vergt volgens voetbalvereniging Oranje Blauw nogal wat onderhoud. Afbeelding: Archief De Limburger/John Peters

Posterholt -

Voetbalvereniging Oranje Blauw ’15 uit Posterholt wil meer geld voor het onderhoud van het sportpark dan het bedrag dat de gemeente daarvoor beschikbaar stelt.

Wethouder Jan den Teuling van Roerdalen ondernam eind februari een ‘ultieme poging’ om te komen tot een oplossing. Maar ook dit gesprek met het bestuur van de Posterholtse voetbalclub leidde niet tot een resultaat waarin beide partijen zich kunnen vinden.

De pijn zit wat de vereniging betreft in de verdeling van het geld voor beheer, onderhoud en exploitatie van het sportpark. Jaarlijks is 102.000 euro uitgetrokken voor de vier voetbalclubs in de gemeente. Voor het onderhoud van de twaalf voetbalvelden is 70.000 euro benodigd. Hierover zijn de clubs het eens. De resterende 32.000, bedoeld voor groenonderhoud, kantine, kleedlokalen en mogelijk een extra veld, wordt gelijk verdeeld onder de clubs. SNA, SVH’39 en FC Roerdalen stemden daar eerder al mee in, Oranje Blauw ’15 wil een verdeling op basis van de daadwerkelijke kosten per sportpark. En omdat de gemeente volgens de vereniging maar niet over de brug komt met een gedegen financiële onderbouwing, kan men niet instemmen met de overeenkomst.

Consequenties

„We willen nog steeds zoeken naar een oplossing met de gemeente”, stelt Rob Vernaus die zich namens Oranje Blauw bezighoudt met de accommodatie en het overleg met de gemeente. „Maar we willen wel financieel gezond blijven. Naast een onderbouwing over de kosten, willen we ook graag horen welke consequenties ons uiteindelijke besluit kan hebben.”

De gemeente wil pas inhoudelijk reageren als de club en gemeenteraad zijn geïnformeerd over het collegestandpunt, aldus een woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen