Tweede jeugdwielerronde ‘In het Gouden Hoefijzer’ door Maasbracht-Beek

Print
Tweede jeugdwielerronde ‘In het Gouden Hoefijzer’ door Maasbracht-Beek

Een Fixed Gear wedstrijd maakt deel uit van de wielerronde. Afbeelding: Wielerclub Midden-Limburg

Maasbracht -

Zo’n 120 jeugdwielrenners strijken op zondag 31 maart neer in Maasbracht-Beek voor de jeugdwielerronde ‘In het Gouden Hoefijzer’. Het betreft hier jongens en meisjes in de KNWU categorieën 1 t/m 7 oftewel leeftijdscategorie 8 t/m 14 jaar.

De start/finish locatie is gelegen nabij Hotel Smeets aan de Kerkstraat. Vervolgens wordt er gekoerst richting de Kerk, waarna de kinderen via de Rector Hendrixstraat langs de kapel fietsen. Via Tergouwen komt men weer op de Kerkstraat en dan op naar de finish bij het hotel. De eerste categorie renners start om 10.30 uur en het gehele parcours zal afgezet worden vanaf 9.00 uur (dit om de renners de mogelijkheid te geven zich in te fietsen). Om 18.00 uur is de laatste categorie gefinisht is en wordt het parcours weer vrij gegeven voor het overige verkeer.

Dikke Banden Race

Tevens wordt er rond 12.30 uur een dikke banden race gehouden voor de jeugd uit Maasgouw en omstreken. Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn. Een helm is verplicht. Deze jongens en meisjes moeten 10-15 minuten fietsen en na afloop wacht er een medaille. Tevens krijgen ze een gratis T-shirt en rugnummer. Deelnemers dienen om 11.30 uur aanwezig te zijn, in verband met de uitgifte van de rugnummers en de inschrijving.

Fixed Gear wedstrijd

De wielerdag wordt om 16.00 uur afgesloten met een Fixed Gear wedstrijd. Deze vrij nieuwe tak van de wielersport is enkel voor de echte dare devils. Volwassen mannen die zonder versnellingen en zonder remmen de rondjes in een razend tempo verslinden.

Info: secretariaat@wielerclubmiddenlimburg.nl of tel. 06-29074562.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje