Oud-topturnster Verona van de Leur op thema-avond seksueel misbruik in Reuver

Print
Oud-topturnster Verona van de Leur op thema-avond seksueel misbruik in Reuver

Hoe is seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen? Afbeelding: ING Image

Reuver -

Voormalig topturnster en sportvrouw van het jaar Verona van de Leur is woensdag 17 april te gast op een thema-avond over seksueel misbruik in Reuver.

Van de Leur is aanwezig als ervaringsdeskundige; ze is zelf slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Wat wordt hieronder verstaan, waaraan is het te herkennen? En nog belangrijker: wat kun je als club doen om het te voorkomen? Deze en andere prangende vragen komen aan bod tijdens deze voorlichtingsavond voor verenigingen bij vakantiepark Landal De Lommerbergen.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Beesel. Om het onderwerp bespreekbaar en herkenbaar te maken speelt Helder Theater interactieve sketches waarbij bezoekers worden betrokken. Het spel daagt uit om met elkaar in gesprek te gaan over maatregelen en vooral preventie.

Daarnaast is politieman Lei Seuren als gastspreker uitgenodigd; hij kan bogen op dertig jaar ervaring bij de zedenpolitie en zal onder meer uitleggen waar verenigingen terecht kunnen als het echt mis is.

De thema-avond is bedoeld voor bestuurders, commissieleden, vertrouwens(contact)personen, trainers, en coördinatoren van verenigingen. Aanmelden kan tot 10 april via activiteitenburo@beesel.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen