Oud-topturnster Verona van de Leur op thema-avond seksueel misbruik in Reuver

Print
Oud-topturnster Verona van de Leur op thema-avond seksueel misbruik in Reuver

Hoe is seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen? Afbeelding: ING Image

Reuver -

Voormalig topturnster en sportvrouw van het jaar Verona van de Leur is woensdag 17 april te gast op een thema-avond over seksueel misbruik in Reuver.

Van de Leur is aanwezig als ervaringsdeskundige; ze is zelf slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Wat wordt hieronder verstaan, waaraan is het te herkennen? En nog belangrijker: wat kun je als club doen om het te voorkomen? Deze en andere prangende vragen komen aan bod tijdens deze voorlichtingsavond voor verenigingen bij vakantiepark Landal De Lommerbergen.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Beesel. Om het onderwerp bespreekbaar en herkenbaar te maken speelt Helder Theater interactieve sketches waarbij bezoekers worden betrokken. Het spel daagt uit om met elkaar in gesprek te gaan over maatregelen en vooral preventie.

Daarnaast is politieman Lei Seuren als gastspreker uitgenodigd; hij kan bogen op dertig jaar ervaring bij de zedenpolitie en zal onder meer uitleggen waar verenigingen terecht kunnen als het echt mis is.

De thema-avond is bedoeld voor bestuurders, commissieleden, vertrouwens(contact)personen, trainers, en coördinatoren van verenigingen. Aanmelden kan tot 10 april via activiteitenburo@beesel.nl.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje