Zeg het maar

Mooi aangekleed naar ‘huiskamerconcert’ in Sint-Janskerk

Print
Mooi aangekleed naar ‘huiskamerconcert’ in Sint-Janskerk

Christiaan Moolenaars. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Ieder mens heeft een verhaal. Musicus Christiaan Moolenaars (48) uit Maastricht speelt hoorn bij diverse orkesten, maar organiseert ook eigen concerten.

U noemt het zelf een huiskamerconcert. Maar daarvoor heeft u wel de enorme Sint-Janskerk in Maastricht gereserveerd.

„Ik heb een orkest van veertig man voor me zitten en verwacht honderd tot honderdvijftig toehoorders. Die passen echt niet in mijn eigen huiskamer, hoe mooi ik ook woon. Maar ik probeer in die grote kerk wel een huiselijke sfeer te creëren, alsof we inderdaad bij mij thuis gezellig bij elkaar zitten.”

U speelt zelf hoorn. Bij de philharmonie Zuid-Nederland, het vroegere LSO, en een aantal andere symfonieorkesten in het land. Wat mag het publiek volgende week zondag van u verwachten in de Sint-Jan?

„Geen solo’s, in elk geval. Voor het eerst dirigeer ik alleen. Wat ook heerlijk is,. Als soliste heb ik ditmaal de Italiaanse pianiste Stefania Orselli uitgenodigd, die werk van Mozart uitvoert op een prachtige vleugel die we speciaal voor dit concert hebben gehuurd - dezelfde die ook Wibi Soerjadi altijd huurt. Wie mij op hoorn wil horen, moet maar naar de philharmonie komen.”

Hoe heeft u uw orkest verder samengesteld?

„Ik heb muzikanten gevraagd die aan twee voorwaarden voldoen: ze moeten kwaliteit brengen, maar ze moeten vooral ook aardig zijn. Het moet vooral een leuke middag worden.”

Sfeer is voor u blijkbaar heel belangrijk. U adviseert uw publiek om ’s ochtends goed te ontbijten, daarna lekker te gaan wandelen, en zich daarna feestelijk aan te kleden voor het concert.

„Het moet gewoon een mooie dag worden, vind ik. Na het concert drinken we samen nog een goed glas Italiaanse wijn, met lekkere hapjes erbij. Voor mij is dat de ideale zondag.”

Het concert begint zondag 31 maart om 18.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.cmconcerts.com.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →