Zeg het maar… speeltuin Hulsveld

Print
Zeg het maar… speeltuin Hulsveld

Vrijwilligers aan de slag in het kader van NL Doet. Afbeelding: Peter Trompetter

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Speeltuin Hulsveld, aan de Norbertijnenstraat in Simpelveld, trok vorig jaar 36.000 bezoekers. Een hele krachttoer voor het vrijwilligerskorps. Voorzitter en beheerder Frans Prumpeler aan het woord.

Wat maakt speeltuin Hulsveld zo aantrekkelijk?

“Met een oppervlakte van 7.500 vierkante meter hebben we veel ruimte en is het aanbod groot. Zo zijn er veel toestellen en is er ook een zwemvoorziening. Verder is dit de hoogst gelegen speeltuin van Nederland. Met fraai uitzicht richting Ardennen en de Eifel. Bij goed weer zit het hier bomvol.”

Met kinderen uit Simpelveld en omgeving?

“Ons achterland reikt veel verder. We hebben veel bezoekers uit het Heuvelland. Zo hebben zich alweer acht scholen gemeld voor een dagje speeltuin. Die klassen komen uit bijvoorbeeld Ubachsberg en zelfs Margraten.”

Is het een hele klus om zo’n speeltuin te exploiteren?

“We hadden een flinke club vrijwilligers. Door nieuw werk, verhuizing en ziektes is het korps de laatste maanden uitgedund. Aanvulling is gewenst, het wordt kantje boord. Belangstellenden kunnen zich melden via tel. 06-15343013. Momenteel hebben we zeven vrijwilligers voor binnendienst (kantine) en negen vrijwilligers voor buitendienst.”

Welk verschil is er tussen de vrijwilligers?

“De binnendienst werkt in de kantine volgens een rooster. De buitendienst zijn vooral oproepkrachten. Dat is vaak specialistisch werk zoals verven, lassen en straatwerk. Buitendienst-vrijwilligers wonen niet allemaal in de buurt. Eentje moet zelfs vanuit Echt-Susteren komen.”

Werken jullie met partijen samen?

“Ja, bijvoorbeeld met sociale dienst ISD Kompas. Cliënten doen hier ervaring op. Het is vaak een springplank naar betaald werk. Zo zijn we vrijwilligers kwijtgeraakt omdat ze taxichauffeur zijn geworden of een baan hebben gevonden bij Nedcar. Wij hebben ook asielzoekers aan het werk. Zo is – helaas – een heel gemotiveerd Syrisch gezin vertrokken naar Enschede.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje