Flitspaal A76 Nuth flitst nu ‘voor de echt’

Print
Flitspaal A76 Nuth flitst nu ‘voor de echt’

Eerder stond er ook al een flitspaal op de A76 bij de afslag Nuth Afbeelding: Limburger

Nuth / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade -

Bij de werkzaamheden aan de A76 bij Nuth staat vanaf maandag 25 maart wederom een verplaatsbare flitspaal. Deze keer worden hardrijders wél bekeurd.

De verplaatsbare flitspaal stond al in november en december op verschillende plaatsen langs de A76. Het ging destijds om een pilot, waarbij overtredingen niet werden bekeurd. Vanaf maandag 25 maart is dat wel het geval. De flitspaal staat tot 19 april bij hectometerpaal 10.9, op de linkerbaan richting de A2. De flitspaal controleert vier weken lang op overtredingen van de maximumsnelheid. De controle wordt vooraf langs de weg aangegeven.

Met de flitspaal wil het Openbaar Ministerie wegwerkers en weggebruikers beter beschermen. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Bij werkzaamheden is het voor de wegwerkers en andere weggebruikers gevaarlijk als er te hard wordt gereden. Het OM test daarom met nieuwe handhavingsmiddelen om te kijken of ze technisch goed werken, makkelijk te verplaatsen zijn én of ze van invloed zijn op het rijgedrag. De verplaatsbare flitspaal is één van deze middelen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje