Activiteitenmiddag tijdens opening ’t Westhoes

Print
Activiteitenmiddag tijdens opening ’t Westhoes

Enzo Kok treedt op tijdens het activiteitenprogramma in ‘t Westhoes. Afbeelding: Ermindo Armino

Kerkrade / Eygelshoven -

’t Westhoes in de wijk Heilust is sinds afgelopen zomer in gebruik. Alleen de officiële opening rest nog. Daarom wordt zondag 31 maart tussen 12.00 en 17.00 uur een activiteitenmiddag gehouden voor de bewoners van West. Met om 13.00 uur de officiële openingshandeling.

In Kerkrade-West is de afgelopen jaren heel veel gebeurd onder noemer ‘West wint aan Ruimte’. Om aan de transformatieopgave te voldoen, zijn er veel woningen gesloopt. Maar er zijn ook nieuwe woningen gebouwd en woningen gerenoveerd en de openbare ruimte is opgeknapt. Er is een park herrezen met een Roda JC Kerkrade-Court, een grote speeltuin en met op de kop van het park een nieuw gemeenschapshuis ’t Westhoes. Dit gebouw is ontstaan door het verbouwen van de voormalige kerk van de Heilust.

’t Westhoes is een wijkpunt van Samen Leven Kerkrade. Het is een verzamelpunt van veel sociaal-culturele verenigingen in Kerkrade-West. Ook zorgorganisaties hebben hier een plek. Maar het is vooral een huiskamer van de buurt.

Programma

Programma 31 maart: -Tussen 12.00 en 12.45 uur een kop zondagse soep. - Optredens en concerten van onder meer Kerkraads Fanfare Orkest, toneelgroep Frohsinn 1904 en accordeonvereniging Accordia. - Kennismaking met verleden en heden van de voormalige kerk. - Workshops. - Ravotten in de speeltuin. – Optredens Enzo Kok, DJ Riley en Jack Vinders.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen