Bevo stuurt talenten trainer Marcel Idink weg

Print
Bevo stuurt talenten trainer Marcel Idink weg
Panningen -

Marcel Idink is niet langer de trainer van het talententeam van Herpertz Bevo Hc 2. Het bestuur van Bevo heeft gezien de aanstaande degradatiewedstrijden besloten dat het beter was om afscheid te nemen van de Tegelse oefenmeester.

Idink stond pas voor het eerste jaar voor de groep bij Bevo. Met het talententeam eindigde hij op de voorlaatste plek in de eredivisie. Zondag start Bevo met degradatiewedstrijden om de club met het tweede team in de eredivisie te houden. Het bestuur van Bevo zag het niet zitten dat Idink die wedstrijden nog zou coachen. Voorzitter Mustafa Amhaouch: „Lijfsbehoud is ontzettend belangrijk voor onze club. We zagen Marcel worstelen en zijn niet over een nacht ijs gegaan, maar het belang is voor ons als club zo hoog dat we niet het vertrouwen erin hadden dat Bevo 2 handhaving kon realiseren met Idink als trainer. Het is een heel gedreven trainer en persoon, maar het kwam er niet uit. Hij kon de groep niet meer raken.”

Idink verrast

Voor Idink kwam het afscheid als plotseling. „Het is de club die dit besluit neemt. Dat heb ik te accepteren, maar ik vind het moment waarop ze dit besluit nemen verrassend. Ik had graag het seizoen afgemaakt.” Idink heeft alleen de mededeling gekregen en wacht nog op onderbouwing vanuit het bestuur. „Het liep al langere tijd niet lekker. Er was veel chaos en onduidelijkheid en dat was niet prettig werken. Dat heb ik nooit als excuus gebruikt en ook ik heb fouten gemaakt, maar er is nooit een evaluatiemoment geweest.”

Degradatiegroep

Bevo speelt nog vier duels om het eredivisieschap veilig te stellen. Zondag speelt Bevo 2 in Panningen tegen GHV uit de eerste divisie. Welke trainer dan voor de groep zal staan, is nog niet bekend.