Dubbeltentoonstelling over ontwikkeling Venlo en Straelen

Print
Dubbeltentoonstelling over ontwikkeling Venlo en Straelen

Het stadhuis in Venlo. Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Bij het gemeentearchief in Venlo en in het raadhuis van Straelen is vanaf eind deze maand een tentoonstelling te zien over de ontwikkeling van beide plaatsen. Rode draad zijn de momenten waarop de bewoners van Venlo en Straelen met elkaar in contact kwamen.

Ter gelegenheid van de dubbeltentoonstelling wordt er een tweetalig Venloos Katern gepresenteerd. De opening is op zondag 31 maart in het raadhuis van Straelen. Vanaf 2 april is de expositie te zien in het Gemeentearchief in Venlo. De tentoonstelling loopt tot en met 26 april.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van het project Buren ontmoeten elkaar van de Venlose historicus Ragdy van der Hoek en de Straelense archivaris Claudia Kurfürst. Bedoeling van het project is om inwoners van Venlo en Straelen dichter bij elkaar te brengen.

In het kader van het project werd al een gezamenlijke Open Monumentendag georganiseerd en een fotowedstrijd gehouden. Op het programma staan ook nog een bezoek van leerlingen van het gymnasium in Straelen aan het Gemeentearchief in Venlo en de vertoning van een ‘stomme film’ op 21 mei.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje