Nieuw onderzoek naar dood Roermondenaar in 2003

Print
Nieuw onderzoek naar dood Roermondenaar in 2003

Het garf van Piet Mergelsberg Afbeelding: René Corten

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De politie heeft het onderzoek naar de dood van Roermondenaar Piet Mergelsberg in 2003 opnieuw opgepakt. Het dossier is opnieuw bekeken, met alle nieuwe technische hulpmiddelen en werkwijzen die eerder niet beschikbaar waren.

Ook wordt er opnieuw gesproken met getuigen en besteedt het programma Opsporing Verzocht komende dinsdag aandacht aan de onopgeloste zaak.

Nieuw onderzoek naar dood Roermondenaar in 2003
Foto: FOTO POLITIE

Overval

De 75-jarige Piet Mergelsberg werd in juli 2003 met geweld overvallen toen hij het graf van zijn vrouw bezocht op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond. Hij raakte daarbij zodanig gewond dat hij enkele dagen later in het ziekenhuis overleed.

Lees ook: Annie verloor haar vader bij het graf van zijn vrouw: ‘De zaak laat me niet los’

De zaak werd nooit opgehelderd. In 2018 vroeg de politie opnieuw aandacht voor de zaak door hem op de cold case kalender te plaatsen. Voor de gouden tip werd een beloning van 15.000 euro uitgeloofd, maar dat leidde niet tot een doorbraak.

Familielid

In Opsporing Verzocht komt dinsdag een familielid van het slachtoffer aan het woord. Ook wordt er een korte schets gegeven van wat er in het onderzoek is gedaan.

De politie hoopt dat er ondanks dat het 15 jaar geleden gebeurde, er nog mensen zijn die iets kunnen vertellen wat mogelijk in het onderzoek kan helpen. Mensen die nooit wilden of konden verklaren, om welke reden dan ook, zijn nu misschien bereid zich te melden.

“Net zoals alle nabestaanden van overleden personen, hebben ook de nabestaanden van Piet Mergelsberg er recht op om te weten wat er met hem gebeurd is. Pas dan kan zo’n incident een plekje krijgen” aldus de teamleider van het onderzoek.