Lezing van Jan van Wersch over de geschiedenis van brood en granen

Print
Lezing van Jan van Wersch over de geschiedenis van brood en granen

Afbeelding: Getty Images

Ulestraten -

Jan van Wersch komt op woensdag 3 april een lezing geven bij het IVN in Ulestraten. Het thema van de lezing is ‘de geschiedenis van ons brood en de granen’.

Brood is wereldwijd een belangrijk bestanddeel van onze voeding, dat tegenwoordig in ruime mate beschikbaar is. Dat is niet altijd zo geweest. Brood wordt gemaakt van allerlei graansoorten, voornamelijk van de oudste soort en dat is tarwe, maar we gaan ook in op nieuwere en de nieuwste graansoorten. Het is interessant te zien hoe zich die graansoorten in de geschiedenis ontwikkeld hebben en hoe hieruit bij toeval brood is ontstaan en welke rol het rijsproces hierin gespeeld heeft.

Brood is geen eenvoudig voedingsmiddel. De bereidingswijze van brood is belangrijk voor de smaak en de vertering en er zitten veel essentiële voedingsstoffen in. Desondanks ligt brood regelmatig onder vuur, omdat het niet (zo) gezond zou zijn. Dat is niet waar en Jan zal uitleggen waarom niet. Daarbij wordt ook ingegaan op de diverse relevante gezondheidsaspecten van het brood in ons voedselpakket.

De lezing begint om 19.30 uur in verenigingslokaal Onder d’n Huppel gelegen aan de Dorpstraat in Ulestraten. Meer informatie via Els en Wim Derks per mail wimelsderks@hotmail.com of via tel. 043-3643740.