Lenteconcert Fanfare Victoria Rimburg

Print
Lenteconcert Fanfare Victoria Rimburg

Bert Dirks is dirigent van Victoria Rimburg. Afbeelding: Wil Wagenvoort

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Fanfare Victoria houdt het jaarlijkse lenteconcert op zondag 31 maart om 15.00 uur in gemeenschapshuis d’r Eck te Rimburg.

Achtereenvolgens treden harmonie Laura uit Lauradorp, zangvereniging Eendracht uit Rimburg en fanfare Victoria op. Onder het genot van een drankje en een stuk gebak kunnen bezoekers genieten van een gevarieerd programma. Zangvereniging Eendracht staat sinds mei 1978 onder leiding van Jan Zaad. Bij uitvoeringen treedt zijn dochter Esther Zaad, zelf ook dirigente, op als vaste begeleidster op piano of orgel. Ook wordt regelmatig gebruikgemaakt van gastmusici.

Het jaar 2019 staat voor Harmonie Laura in het teken van de bevrijding van Nederland. Zodoende dat zij met het concertprogramma tijdens het lenteconcert de bezoekers willen meenemen naar deze tijd. Het korps staat sinds een tiental jaren onder leiding van Patrick Letterle uit Kerkrade (opgegroeid als fluitist bij Harmonie St. Philomena Chevremont) en komt uit in de tweede divisie.

Door een mix van oudere en moderne muziek te spelen, probeert Fanfare Victoria alle muzikanten en het publiek aan hun trekken te laten komen en een gezellige sfeer te creëren. Tijdens het concert op 31 maart zal de fanfare zoals vertrouwd musiceren onder leiding van Bert Dirks, die tevens koperdocent is op de muziekschool van Kerkrade/Landgraaf.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje