Benefietconcert voor kinderen in Gambia

Print
Benefietconcert voor kinderen in Gambia

Ouders verdienen maar weinig. Afbeelding: ING Image

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Stichting Sanchabba houdt een benefietconcert ten gunste van kinderen in Gambia die in armoede leven in Partycentrum Streeperkruis, Streeperkruis 66 in Landgraaf, op zondag 31 maart om 14.30 uur.

In veel Afrikaanse landen leven kinderen vaak in grote armoede. Ouders hebben dikwijls geen geld om hun kinderen naar school te laten gaan en hebben geen geld om een dokter, medicijnen, of een zak rijst te betalen. Ouders ‘verdienen’ soms amper een euro per dag. Zo ook in het West-Afrikaanse Gambia.

Reden voor de Landgraafse stichting Sanchabba om, samen met de koren Musica Vincit en Kwimba Zabula een benefietconcert te houden. De entreeprijs bedraagt 10 euro. Musica Vincit staat onder leiding van dirigente Augustine Boshouwers. Aan de piano wordt het koor ondersteund door Luuk Goossens. Kwimba Zabula staat onder leiding van Bobby Gouveia. Een keur aan Nederlandse en Afrikaanse liederen zal worden gespeeld. De opbrengst van deze middag komt geheel ten goede aan kinderen van arme gezinnen in Gambia.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →