Alzheimercafé Amstenrade over verband tussen Parkinson en dementie

Print
Alzheimercafé Amstenrade over verband tussen Parkinson en dementie

Parkinson en dementie kennen enkele gelijke symptomen die voor verwarring kunnen zorgen. Afbeelding: ING Image

Amstenrade -

Dr. Peter van Domburg belicht het verband tussen Parkinson en dementie tijdens het Alzheimercafé Amstenrade in Zorgcentrum Elvira-Leontine aan de Gyselaar 10 in Amstenrade op woensdag 3 april.

Bij de ziekte van Parkinson doen zich ook vaak veranderingen voor in het denken en voelen die tot verwarring kunnen leiden: is dit een voorbode van dementie of hoort het bij de Parkinson? En hoe moet je daar mee omgaan? Voor velen zijn deze vragen nog dringender dan die over de motoriek. Voor het bewegen zijn er immers medicijnen en fysiotherapie, maar wat is er voor het denken en voelen? In deze presentatie wordt door dr. Van Domburg, neuroloog bij Zuyderland, ingegaan op de samenhang tussen denken en doen en de problemen bij geestelijke achteruitgang door de ziekte van Parkinson. Ook de Parkinsonverpleegkundige Vivian Vliegen is aanwezig. Er is ruimte voor vragen en discussie.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen