Alzheimercafé Amstenrade over verband tussen Parkinson en dementie

Print
Alzheimercafé Amstenrade over verband tussen Parkinson en dementie

Parkinson en dementie kennen enkele gelijke symptomen die voor verwarring kunnen zorgen. Afbeelding: ING Image

Amstenrade -

Dr. Peter van Domburg belicht het verband tussen Parkinson en dementie tijdens het Alzheimercafé Amstenrade in Zorgcentrum Elvira-Leontine aan de Gyselaar 10 in Amstenrade op woensdag 3 april.

Bij de ziekte van Parkinson doen zich ook vaak veranderingen voor in het denken en voelen die tot verwarring kunnen leiden: is dit een voorbode van dementie of hoort het bij de Parkinson? En hoe moet je daar mee omgaan? Voor velen zijn deze vragen nog dringender dan die over de motoriek. Voor het bewegen zijn er immers medicijnen en fysiotherapie, maar wat is er voor het denken en voelen? In deze presentatie wordt door dr. Van Domburg, neuroloog bij Zuyderland, ingegaan op de samenhang tussen denken en doen en de problemen bij geestelijke achteruitgang door de ziekte van Parkinson. Ook de Parkinsonverpleegkundige Vivian Vliegen is aanwezig. Er is ruimte voor vragen en discussie.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje