Wethouders Weert geven les over gemeente en politiek

Print
Wethouders Weert geven les over gemeente en politiek
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De Weerter wethouders Geert Gabriëls en Tessa Geelen willen op vrijdagen ruimte vrijmaken in hun agenda om les te geven over de gemeente en politiek.

De bestuurders willen vooral scholieren maar ook andere geïnteresseerden bewuster maken van wat de gemeentepolitiek en de gemeentelijke organisatie voor een stad betekenen. Hoe werkt een gemeentebestuur? Wie neemt de besluiten in een gemeente? Hoe is het om wethouder te zijn in Weert? Op dit soort vragen geven wethouder Gabriëls en wethouder Geelen antwoord tijdens de bijeenkomst. Daarnaast gaan zij in op het belang van het uitbrengen van je stem tijdens de verkiezingen en wat er daarna gebeurt in een gemeente.

De wethouders passen hun verhaal aan het niveau van de groep aan. Schoolklassen, verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een uitleg door wethouder Geelen of wethouder Gabriëls via de secretaresse van de wethouders: Esther Koppen, tel. (0495) 575 712 of e.koppen@weert.nl. Voor de beeldvorming en de beleving vinden de bijeenkomsten zoveel mogelijk in de raadzaal plaats.

Afspraken voor een kosteloze presentatie kunnen worden gemaakt via de secretaresse van de wethouders, Esther Koppen, tel. (0495) 575 712 of e.koppen@weert.nl. Alleen op vrijdagen kunnen bijeenkomsten worden ingepland. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje