Brunssum viert 75 jaar bevrijding met uitgebreid programma

Print
Brunssum viert 75 jaar bevrijding met uitgebreid programma

Brunssum viert vrijheid op 5 mei. Afbeelding: Françoise Petersen

Brunssum -

Het Lindeplein is op zondag 5 mei vanaf 12.00 uur het decor voor de bevrijdingsfestiviteiten in de gemeente Brunssum.

Er wordt een gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. Zo is er muziek op het Lindeplein met optredens van Drumfanfare Majoretten Peloton Parcifal (parade en show), Steady State (terug naar de sixties), The regulars (rockabilly, blues en rock ‘n’ roll), Rokkie-Band (Limburgstalige rock), The Reverend ‘goes Dutch’ (Nederpop), The Boss Brothers (A tribute to Bruce Springsteen) Status Quo tribute Back to Back en Loco Drive-In (dj). ‘s Avonds is er een vuurwerkshow.

Verder is er een bevrijdingsmarkt met veel keuze aan eten, koopjes maar ook presentaties en informatie van verenigingen, stichtingen en bedrijven. Voor alle kinderen is het feest in de ‘kids corner’.

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar wat betekent vrijheid voor iemand? Op 5 mei zijn diverse veteranen in Brunssum waarmee aanwezigen het gesprek aan kunnen gaan over de betekenis en prijs van vrijheid.

Bedrijven, verenigingen, stichtingen, non-profitorganisaties of diensten uit Brunssum kunnen zich presenteren tijdens het bevrijdingsfestival. Voor meer informatie: info@bevrijdingsfestivalbrunssum.nl

Alle informatie over dit bevrijdingsfestival is te vinden op de website van de organisatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →