Boerebroelof Hirkebosj viert jubileum met koetsencorso

Print
Boerebroelof Hirkebosj viert jubileum met koetsencorso

Afbeelding: Facebook Boere-Broelof Hirkebosj

Herkenbosch -

De stichting Hirkebosjer Boerebroelof bestaat 3x11 jaar. Het jubileum wordt zondag 31 maart, halfvasten, feestelijk gevierd. Onder meer met een koetsencorso door het dorp.

Aan de optocht, die om 14.30 uur bij kasteel Daelenbroeck aan de Kasteellaan 2 van start gaat, nemen twintig unieke koetsen, postkoetsen, oogstwagens, arrensleeën en paardentrams deel, die worden voortgetrokken door diverse raspaarden. Hiermee worden de bruidsparen van de afgelopen drieëndertig jaar door Herkenbosch gereden. Meerdere joekskapellen zorgen bij de cafés voor de muzikale omlijsting.

Voorafgaand aan de optocht is er om 10.30 uur een dialectmis in de Sint Sebastianuskerk. Aansluitend aan de mis is er een brunch voor de boerenfamilies in kasteel Daelenbroeck. Na de optocht is er een feestelijke bijeenkomst in het kasteel, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Liefst in boerentenue. Vanaf 16.30 uur bestaat de gelegenheid om het jubilerend comité de hand te schudden tijdens de receptie, waarna de twaalfkoppige band Knallermann het podium vanaf 18.00 uur inneemt. Het programma duurt tot 23.00 uur.