Zeg het maar... Kevin Noblesse

Print
Zeg het maar... Kevin Noblesse

Kevin Noblesse maakt komende vrijdag zijn debuut als schrijver en regisseur van de Revuuj Lèntjheuvel. Afbeelding: Jean Tossings

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Ieder mens heeft een verhaal. Kevin Noblesse (33) maakt zijn debuut als schrijver en regisseur van de Revuuj Lèntjheuvel, die komende vrijdag in première gaat.

De revue is een behoorlijk grote productie. Hoe gaat dat in zijn werk, voor zo’n vijfentwintig mensen een rol bedenken?

„Het verhaal speelt zich af in en rond een medisch centrum. Met deze locatie als uitgangspunt ben ik begonnen met het denken over de verschillende rollen die de spelers kunnen vervullen. Zie het als een wit papiertje dat ik langzaam ben gaan inkleuren.”

Dat ging makkelijk, zo voor de eerste keer als schrijver?

„Zeker niet, ik heb vrijwel geen ervaring. Ik heb op een gegeven moment geroepen: ‘Dat lijkt me hartstikke leuk om te doen’. Eigenlijk met name omdat andere tekstschrijvers ermee stopten en ik vond dat iemand de handschoen moest oppakken. Maar ik was maar wat blij dat ik ervaring had als speler bij toneelverenigingen en de Zittesje Revuu.”

Het regisseren doe je er in één moeite bij. Lijkt me nogal complex of werkt dat juist goed voor jou?

„Eigenlijk wel. Ik ben een pietje-precies. Zo kan ik me overal een beetje mee bemoeien en dat komt er in de praktijk op neer dat ik me van alles iets aantrek. Of het nu gaat om het geluid, licht of de muziek. Het plaatje dat ik mijn hoofd heb gecreëerd wil ik op het toneel tot leven laten komen.”

En dat zorgt voor spektakel?

„Ik vind het belangrijk om de vaart erin te houden. Niet dat het doek dichtgaat en het orkest een paar nummers speelt. Er moet voor de bezoekers altijd iets te zien zijn op het toneel. Daar komen ze immers voor naar ‘t Volkshoes.”

Hoe gaat de kaartverkoop?

„Er zijn nog kaarten voor de vrijdagen en zondagen. Het is tegenwoordig niet meer zo dat een revue snel uitverkocht raakt. Misschien dat zeven uitvoeringen er ook te veel zijn. Dat is iets om in de toekomst eens over na te denken. Nu gaan we eerst genieten.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →