Vijftien maanden cel voor mishandeling in Reuver

Print
Vijftien maanden cel voor mishandeling in Reuver

J. werd door buurtbewoners in Reuver overmeesterd. Afbeelding: ANP

Reuver -

David J. (35) uit Kaldenkerken is veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden voor een poging tot zware mishandeling aan de Eikenlaan in Reuver.

Van de vijftien maanden gevangenisstraf zijn er vijf voorwaardelijk. Bovendien moet J. zich melden bij de reclassering, gedragstraining ondergaan, mag hij geen contact hebben met het slachtoffer en diens straat in Reuver niet betreden. De opgelegde straf komt overeen met wat het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste.

Stokslagen

J. en een andere man stonden op vrijdag 7 september vorig jaar met skimaskers op en wapenstokken in de hand voor het huis van een man in Reuver. Nadat hij de deur had geopend werd hij meermaals met een stok geslagen, zo verklaarde het slachtoffer later bij de politie. Het gevecht verplaatste zich naar buiten, waar J. door twee buurtbewoners werd overmeesterd en later gearresteerd. De tweede man werd ook aangehouden, maar die stond twee weken geleden niet terecht. Volgens justitie loopt het onderzoek naar de andere betrokkene nog.

J. ging naar de man toe omdat deze seksueel getinte berichten naar zijn vriendin zou hebben gestuurd. Beide mannen waren eerder bevriend met elkaar. In de rechtbank zei J. twee weken geleden dat hij zijn voormalige vriend bang wilde maken om er zo voor te zorgen dat hij en zijn vriendin met rust gelaten zouden worden. J. zei dat hij als eerste werd geslagen en terugsloeg.

Slapeloosheid

Het slachtoffer heeft nog steeds last van zijn knie, heeft geregeld hoofdpijn en lijdt aan slapeloosheid vanwege flashbacks. Volgens de rechtbank heeft het slachtoffer ernstiger letsel weten te voorkomen door zich te verzetten en naar buiten te vechten. De rechtbank stelt dat J. zich schuldig heeft gemaakt aan een ‘volstrekt ontoelaatbare vorm van eigenrichting’.