Voetbal

MVV zoekt voor derby naar balans op het middenveld

Print
MVV zoekt voor derby naar balans op het middenveld

MVV-trainer Ron Elsen Afbeelding: Pro Shots -Paul Roling

Maastricht / Itteren -

MVV neemt het zondag 16:45 uur op tegen aartsrivaal Roda JC. Los van de eer gaat het in Kerkrade ook om de punten. De ploegen hebben er op dit moment evenveel verzameld.

Is de wedstrijd van zondag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen? MVV-trainer Ron Elsen beantwoordt de vraag indirect: „We moeten er niet omheen draaien. Het zijn drie punten, maar zowel hier als in Kerkrade voelt het anders aan dan ‘normale’ drie punten. Bovendien is het voor ons heel snel een mooi affiche om het gevoel bij te laten draaien.” Elsen heeft de 1-4 nederlaag tegen RKC Waalwijk in het achterhoofd zitten als hij dat zegt. „Die wedstrijd was heel matig, vooral aan de bal. We waren zó slordig, onrustig en weinig creatief.”

Met name op het middenveld zoekt Elsen naar balans. „We kunnen spelen met twee verdedigend ingestelde controleurs. Die zijn minder creatief zijn, maar bieden wel zekerheid. Maar als we voor meer creativiteit kiezen, dan gaat dat ten koste van de taakbewustheid.” Hoogstwaarschijnlijk schuift Luc Mares van het middenveld naar de centrale verdediging en zal Jérôme Deom de plek aanvallend op het middenveld invullen.

Lees ook: Derby Roda-MVV onthoofd achter vergadertafel

MVV kan bij het derbyduel niet beschikken over de broers Shermar en Shermaine Martina. Beiden zijn opgeroepen voor het nationale elftal van Curaçao. Pieter Nys en Joshua Holtby zijn beiden geblesseerd. Laatstgenoemde stond vrijdag wel weer voor het eerst op het veld. Hij trainde apart van de groep en bovendien nog met een brace om zijn been.

Vermoedelijke opstelling MVV: Koopmans, Vermijl, Mares, Lavalée, Gunst, Ippel, Kostons, Deom, Croux, Van den Hurk, Schroijen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: