Universitair docent die na winst Baudet vroeg ‘Volkert waar ben je?’ op non-actief gezet

Print
Universitair docent die na winst Baudet vroeg ‘Volkert waar ben je?’ op non-actief gezet

Afbeelding: ANP

De universiteit heeft besloten om de docent die ‘Volkert waar ben je?’ schreef onder een Facebookbericht over de overwinning van Baudet op non-actief te zetten.

De Universiteit Utrecht heeft tientallen klachten ontvangen over een actie van docent Corné Hanssen. De docent Geesteswetenschappen schreef een reactie op Facebook op de overwinning van Baudet. In de reactie stond: ‘Volkert, waar ben je?’ Daarmee doelde hij op Volkert van der Graaf, de man die Pim Fortuyn doodschoot.

Maarten Post, woordvoerder van de UU, laat weten dat er tientallen klachten van zowel binnen als buiten de universiteit binnen zijn gekomen. ,,Deze klachten worden in behandeling genomen. Het college van bestuur van de universiteit gaat kijken of er eventuele sancties worden opgelegd”, licht hij toe.

Spijt

Post laat weten dat de universiteit donderdagmiddag op de hoogte is gebracht van de actie. ,,Het bleek te kloppen dat hij deze reactie heeft geplaatst. We benadrukken dat wij dit als universiteit een verwerpelijke reactie vinden en nemen afstand hiervan. We vinden dat docenten een voorbeeldfunctie moeten vervullen. Zo’n bericht op een Facebookpagina staat daar haaks op.”

Lees ook:‘Ik zou Thierry Baudet het liefst onder zijn lavendelzakje schoppen’

De docent Geesteswetenschappen betuigde spijt op zijn Facebookpagina middels een bericht. Daarop kwamen tientallen reacties en bedreigingen. Inmiddels is zijn pagina gedeactiveerd. Volgens woordvoerder Post wil Hanssen geen commentaar meer geven. De docent wordt door de universiteit op het matje geroepen en moet volgende week op gesprek komen.

‘Onacceptabel’

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) noemt de bedreiging ‘onacceptabel’. ,,Dat moeten we niet doen, dat moeten we niet willen.’’ Hij benadrukt dat politici in vrijheid en veiligheid moeten ‘kunnen zeggen wat zij willen zeggen’, en roept iedereen op tot kalmte: ,,Na zo’n verkiezing is het altijd even wennen.’’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen