hangjeugd

Roemer: ‘Geen structurele overlast door hangjeugd in Heerlerheide’

Print
Roemer: ‘Geen structurele overlast door hangjeugd in Heerlerheide’

Piet Heutz in het Corneliushuis, waar jongeren voor overlast zorgen. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen / Hoensbroek -

In het centrum van Heerlerheide is geen sprake van het oplaaien van structurele overlast door jongeren. De gevallen die bij de gemeente bekend zijn hebben een incidenteel karakter.

Dat antwoordt waarnemend burgemeester Emile Roemer op raadsvragen van CDA’er Marco Peters. Hij trok aan de bel nadat een medewerker van het Corneliushuis met een mes zou zijn bedreigd.

Melding

Dat er geregeld overlast van hangjeugd rond het Corneliushuis is, is bij de gemeente bekend. ‘Op dit moment zijn wij aan het uitzoeken om welke jongeren het gaat. Het melden van overlast en het - waar van toepassing - doen van aangifte is hierbij van cruciaal belang’, schrijft Roemer, die tevens laat weten dat van het incident met het mes nog altijd geen aangifte is gedaan.

Roemer laat weten dat de aanpak van overlast door jongeren de aandacht van de gemeente heeft, maar dat dit nooit volledig uit te bannen is. Hij benadrukt het belang van het melden van dergelijke problemen. ‘Met de beheerders is de afspraak gemaakt dat zij bij overlast direct de meldkamer bellen zodat handhaving of politie de daders aan kan pakken. Tot op heden is van hen geen melding binnengekomen.’

Voetbalwet

Piet Heutz, vrijwilliger in het Corneliushuis, liet eerder weten dat hij graag de aanpak van 2013 terug zou zien. Oud-burgemeester Paul Depla zette toen de Voetbalwet in. Deze wet om hooligans aan te pakken bleek een instrument tegen overlast door hangjeugd. Het maakt het mogelijk een samenscholingsverbod voor jongeren in te stellen. Daarvan zal in deze situatie geen sprake zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →