Utrecht

Elisabeth Post nieuwe voorzitter transportkoepel TLN

Print
Elisabeth Post nieuwe voorzitter transportkoepel TLN

Elisabeth Post. Afbeelding: TLN

Elisabeth Post wordt per 1 mei de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Ze volgt Arthur van Dijk op, die na vijf jaar voorzitterschap in januari afscheid nam bij de transportkoepel. Post geeft voor haar nieuwe baan haar functie als gedeputeerde in de provincie Noord-Holland op. Als provinciebestuurder was ze verantwoordelijk voor financiën, mobiliteit en zeehavens.

„Ik kijk ernaar uit de positie van transport en logistiek in Nederland verder te versterken, de komende jaren. In deze veranderende economie, met een sector waarin het rendement onder druk staat, is dat erg belangrijk”, aldus Post.

Het bestuur van TLN was naar eigen zeggen op zoek naar een krachtige voorzitter. „Met Elisabeth Post hebben wij de voorzitter gevonden die we zochten”, zegt waarnemend TLN-voorzitter Wim Pot. „Ze heeft in haar loopbaan altijd gestreden voor ondernemend Nederland. Ze weet hoe de politiek werkt en kent op zowel regionaal als landelijk niveau de juiste mensen. Zij kan er dus goed voor zorgen dat politiek en overheid luisteren naar wat ondernemers in transport en logistiek nodig hebben om Nederland draaiende te houden.”