Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Wit goud in een puntzak met kwartelei, mokka en aardbei

Wit goud in een puntzak met kwartelei, mokka en aardbei

De chefs op een rij. V.l.n.r. Erik van Loo, Jef Schuur, Martin Kruithof, Eric Swaghoven, Wilco Berends en Jarno Eggen. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Asperges met ei, ham en botersaus? Saai! In Valuas in Venlo, een Michelinster, kwam deze week het witte goud ter tafel onder meer in een puntzak en met kwartelei, chorizokaviaar, mokka en aardbei. Hallelujah.

Uit de hoge hoed werd al eens asperge-ijs getoverd. Een sushi-sperge, een foodtruck en een asperge pop-uprestaurant, net als de slogan ‘Asperges, zo klaar, zo lekker’. Dat alles om de drempelvrees voor de Nederlandse consument te verlagen. Want het witte goud mag dan wel zijn om je vingers bij af te likken, het kost toch hartstikke veel tijd voordat je ze eens fatsoenlijk op tafel hebt staan? En dat geschil is toch ook om je kapot aan te ergeren?

Nou, daar is Eric Swaghoven van Valuas (een Michelinster ...