Nieuwe Roda-coach Van der Luer: ‘Veel geluisterd naar de spelers’

Print
Nieuwe Roda-coach Van der Luer: ‘Veel geluisterd naar de spelers’

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De paar dagen die hij had om de spelers voor te bereiden op de derby van aankomende zondag, heeft nieuwbakken Roda-trainer Eric van der Luer vooral gebruikt om de selectie te leren kennen.

De beloftentrainer trad afgelopen dinsdag aan als vervanger van de ontslagen Robert Molenaar. Zondag (16.45 uur) wacht meteen de wedstrijd tegen aartsrivaal MVV. Van stress is echter geen sprake bij Van der Luer. „Ik vind dit gewoon heel leuk. Ik gedij het beste bij druk.”

Strijd

De afgelopen dagen maakte Van der Luer kennis met de spelers waar hij in ieder geval tot het eind van het seizoen mee moet werken. „Ik heb veel geluisterd, dan merk je al een hoop. Ik zie een groep die heel graag wil.” De trainer denkt niet per se meer kwaliteit, maar wel meer strijd uit de selectie te kunnen halen. „Ik wil bij de hele groep overtuiging zien. Als eerste moet iedereen dezelfde kant uit lopen. Dan mag je als speler een fout maken, dat is helemaal niet erg, als iedereen maar gefocust is op hetzelfde doel.”

Lees ook:Derby Roda-MVV onthoofd achter vergadertafel

Ranglijst

De wedstrijd van zondag is niet alleen prestigestrijd, maar ook belangrijk voor de ranglijst. Beide ploegen staan gelijk in het aantal punten. „We moeten het niet moeilijker maken dan het is. We spelen in de eerste divisie en willen de play-offs halen. We gaan proberen er het maximale uit te halen.”

Tegen MVV kan Van der Luer beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie. Alleen verdedigers Richard Jensen (langdurig geblesseerd) en Daniele Zotti (op de weg terug) ontbreken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen