Opening Oogcafé Weert: trefpunt voor mensen met een zichtproblematiek en andere belangstellenden

Print
Opening Oogcafé Weert: trefpunt voor mensen met een zichtproblematiek en andere belangstellenden
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Wethouder Zorg en Welzijn Paul Sterk opent donderdag 11 april om 14.00 uur het eerste oogcafé in Weert. De ontmoetingsplek voor mensen met een visuele beperking, hun naasten, vrienden of gewoon geïnteresseerden in zichtproblematiek bij Buurthuis Fatima is hiermee een feit.

Het oogcafé zet elke tweede donderdag van de maand tussen 14.00 en 17.00 uur de deuren open voor iedereen die op informele wijze in gesprek wil gaan met lotgenoten, geïnformeerd wilt worden over alle mogelijke oogaandoeningen en ervaringen wilt uitwisselen om het leven wat lichter te maken.

De eerste bijeenkomst begint met een kennismaking en de inventarisatie van mogelijke thema’s op grond waarvan een programma kan worden opgesteld met gastsprekers en deskundigen. John Snijkers neemt als voorzitter van Oogvereniging Limburg en ervaringsdeskundige de leiding in dit eerste treffen.

Buurthuis Fatima ligt aan Nieuwstraat 11 - op een steenworp afstand van Station Weert. Voor wie met eigen vervoer komt, zijn voldoende parkeerplekken op het eigen terrein voorhanden. Meer info is beschikbaar op de website.