Vier afstanden bij keiendorptocht Bocholtz

Print
Vier afstanden bij keiendorptocht Bocholtz

Vertrokken wordt vanuit Bocholtz. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Bocholtz -

Wandelsportvereniging NOAD houdt zondag 31 maart de 52e Keiendorptocht.

De naam is afgeleid van de ‘Kei van Bocholtz’, een grote zwerfkei die bij opgravingen werd gevonden en nog steeds het centrum van Bocholtz siert. Door de ligging van Bocholtz, aan drie kanten omgeven door Duitsland, en door het ontbreken van grote verbindingswegen, bleek het uitzetten van wandeltochten over rustige paden voor de hand te liggen. De talrijke ‘smokkelweggetjes’ van weleer zijn nu ideale wandelwegen.

Jong en oud kunnen op deze zondag kiezen uit wandelingen over een afstand van 7, 12, 18 en 24 kilometer. De routes bieden veel variatie en bij goed weer mooie vergezichten.

Gestart wordt vanuit de Wilhelminazaal aan de Dr. Nolensstraat 9 te Bocholtz. De 24 kilometer start tussen 07.30 en 11.00 uur, de 18 kilometer tussen 07.30 en 12.00 uur, de 12 en 7 kilometer tussen 07.30 en 14.00 uur. Voor alle afstanden geldt dat de wandelaars voor 17.00 uur weer terug dienen te zijn in de startlocatie.

Meer informatie: Han Pirovano, tel. 045-5250190.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen