FORMULE E

Geen punten voor Frijns in China

Print
Geen punten voor Frijns in China

Robin Frijns. Afbeelding: Amlin Andretti

Robin Frijns (Envision Virgin Racing) lag in de Chinese kustplaats Sanya tijdens de ePrix Formule E lang op een zevende plek. Door een crash met Sebastien Buemi en Lucas di Grassi bleef de Maastrichtenaar echter puntloos. Jean-Eric Vergne won de race.

Het was opnieuw een enerverende race in de Formule E. Niet alleen Frijns werd de dupe van de meedogenloze manier van racen in de elektrische raceklasse, ook voormalig klassementsleider Sam Bird en Stoffel Vandoorne vielen uit na een touché.

Frijns kreeg plek zes in de schoot geworpen nadat Alexander Sims door André Lotterer in de muur was gereden. Door de crash was een herstart nodig. Frijns moest zijn positie daarna verdedigen tegen Lucas di Grassi. Op het moment dat Sebastien Buemi aansluiting had gevonden bij beide kemphanen ging het mis. Buemi botste tegen de achterkant van Frijns op. Daardoor knalde de Maastrichtenaar met zijn boldie hard tegen Di Grassi aan. Alleen Buemi kon verder.

Frijns staat na zes races achtste in het klassement met 43 punten. Antonio Felix da Costa (63 punten) heeft Sam Bird (54), die voor het raceweekeinde in China aan de kop van de ranglijst stond, ingehaald. Jerome d’Ambrosio staat inmiddels tweede met 59 punten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →